Izšel je tretji novičnik s področja transformativnega učenja za izobraževalce, ki izhaja v sklopu projekta Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II. Koordinacijo je tokrat vodila Umanotera.

Dostop do novičnika:  TLG II 3. novičnik

Pred vami se nahaja že tretji novičnik s področja transformativnega učenja za izobraževalce, v katerem kot običajno najdete zanimiva vabila na dogodke ter izobraževanja, predloge novih orodij, ki jih lahko uporabljate pri vašem delu, zanimiva branja in še marsikaj. Na uvodni strani tokrat izpostavljamo razmišljanje Patricije Virtič o tem, kako daleč smo z uresničevanjem 17. ciljev trajnostnega razvoja osem let po njihovem sprejetju:

»Za dosego ciljev trajnostnega razvoja potrebujemo večje vlaganje v trajnostne prakse, izobraževanje in raziskave. Potrebujemo boljšo politično voljo za izvajanje ukrepov, ki bodo prispevali k bolj pravični in trajnostni prihodnosti. Potrebujemo boljše mednarodno razvojno sodelovanje, ki temelji na pravičnosti in enakopravnosti. Prav tako moramo povečati napore za spodbujanje globalnega učenja med mladimi in odraslimi, saj bodo le dobro izobraženi ter ozaveščeni državljani sposobni zahtevati odgovornost od svojih vlad in podjetij ter prispevati k uresničitvi teh ključnih ciljev. Neuresničevanje ciljev trajnostnega razvoja ni le neuspeh naše generacije, ampak bo imelo dolgoročne posledice za prihodnje generacije.«

Dvomesečni e-novičnik je namenjen izobraževalcem v formalnem in neformalnem izobraževanju, ki jih zanimajo teme in metode globalnega učenja, trajnostnega razvoja in Agende 2030. Novice s področja trajnostnega razvoja, globalnega učenja, VITR (vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj) in ciljev trajnostnega razvoja so namenjene strokovnim delavcem ter delavkam na področju vzgoje in izobraževanja, vključno z izobraževalci ter vzgojitelji v neformalnem sektorju ter izobraževalci odraslih.

 

PRIJAVA NA NOVIČNIK je možna preko QR kode ali na povezavi http://eepurl.com/isx6LE.Projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, skupaj s partnerji, izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.