Platforma SLOGA je tudi letos sodelovala na Kulturnem bazarju, ki se je 20. 3. odvil v Cankarjevem domu. Osrednja letošnjega bazarja  je bila Bivanje v sožitju – kultura in umetnost za varen in spodbuden svet

Program se je osredotočal na pomembno vlogo kulture in umetnosti pri ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti, s poudarkom na vzgojno-izobraževalnem okolju. Predstavljene so bile kulturno-umetnostne vsebine vseh področij umetnosti, ki naslavljajo bivanje v sožitju, hkrati pa so bili  z različnimi kulturno-umetnostnimi dejavnostmi izpostavljeni primeri dobrih praks različnih ustvarjalnih partnerstev na nacionalni in lokalni ravni.

Obiskovalci so se lahko seznanili z aktivnostmi in projekti platfomrme SLOGA, prejeli so pripomočke, orodja in publikacije, Slogopis, najnovejšo izdajo časopisa Najboljše novice iz sveta in drugo. Na razstavnem prostoru platforme SLOGA so svoje delo in projekte predstavile tudi članice Humanitas, Zveza prijateljev mladine Slovenija in Slovenska karitas.  Društvo Humanitas je pripravilo tudi delavnico globalnega učenja, ki je udeleženke in udeležence spodbudila k raziskovanju, kako velike so dejansko celine in koliko ljudi živi na kateri izmed njih ter koliko bogastva je v rokah peščice najbogatejših. Velike številke, ki si jih je običajno težko predstavljati, postanejo bolj razumljive, predstave o razlikah med posameznimi deli sveta pa bolj nazorne.

kulturni bazar

Foto: SLOGA

Kulturni bazar

Foto: SLOGA

kulturni bazar

Foto: SLOGA

kulturni bazar

Foto: SLOGA

 

Projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, skupaj s partnerji, izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Globalno učenje so SDG II