Društvo Humanitas je 9. novembra uspešno izvedlo že šesto nacionalno konferenco globalnega učenja, ki se je je udeležilo skoraj 100 učiteljic, učiteljev, profesorjev in profesoric pa tudi ostalih aktivistov in aktivistk iz Slovenije in tujine.

Ponovno se je pokazalo, da so metode, ki jih ponuja globalno učenje, nujno potrebne za pripravo učenk, učencev, dijakinj in dijakov na soočanje z izzivi, ki jih čakajo v življenju.

Letošnji osrednji gostje, izobraževalec in aktivist Colm Regan z Irske in Fundacija Compa z gledališko skupino Teatro Trono iz Bolivije, so prisotnim pokazali, da je aktivno spremljanje dogajanja v družbi in svetu nujno potrebno, naša aktivacija, soočanje s tem in vključevanje za skupno iskanje rešitev pa odvisno od naših sposobnosti in zmožnosti. Vprašanje, ali se vključiti, ali ne, zamenjamo za vprašanje, kako se vključiti.

Ob koncu 6. nacionalne konference globalnega učenja, ki je letos nosila pomenljiv naslov “Onkraj mehurčka”, so letos prvič podelili tudi nagrado za najboljšo učiteljico globalnega učenja. Prejela jo je Vera Granfol iz osnovne šole Gornja Radgona.

 

Predaja_nagrade_VeraGranfol-fotografKatjaCankar
konf-11
konf-8
Delavnica_i-Land-fotografKatjaCankar
Colm_Regan_fotografKatjaCankar
previous arrow
next arrow

Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.