Podnebna kriza zelo vpliva na človekove pravice: do zdravja, varnega in zdravega življenjskega okolja, življenja … Zato so se v Amnesty Slovenija že pred leti začeli intenzivneje ukvarjati s tem vprašanjem, med drugim tudi z vidika učenja človekovih pravic. Program učenja človekovih pravic vodi Simona Podobnikar.

Amnesty International Slovenija je tako združila moči z Nino Kovačič, ki je po njihovi zasnovi ustvarila in ilustrirala namizno igro Naš planet – naše pravice. Na igralni poti se mladi seznanjajo s tem, kako lahko tudi sami skrbijo za okolje. Njen sestavni del so igralne kartice, na katerih so predstavljeni ljudje, ki se borijo za okolje.

Kliknite tukaj za več informacij glede naročila namizne igre.

Pripravili so tudi spletno delavnico z naslovom Spremembe so mogoče. Naše pravice – naše okolje, ki je namenjena predvsem učiteljicam in učiteljem


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.