Na voljo je nova zgibanka o Tednu globalnega učenja, ki na strnjen način podaja informacije o mednarodni aktivnosti, ki že tradicionalno poteka tretji teden v novembru.

Zgibanka je na voljo brezplačno na spletni strani globalno-ucenje.sloga-platform.org, za tiskani izvode pa pišite na info@sloga-platform.org.

ZGIBANKA GLOBALNO UCENJE

Teden globalnega učenja je vsakoletni dogodek, ki ga tretji teden v novembru pod okriljem Centra Sever–Jug organizirajo države članice Sveta Evrope. V tem tednu se v mnogih evropskih državah zvrstijo številni dogodki, namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne soodvisnosti in solidarnosti. Namen tedna je opozoriti na različnosti in neenakosti tako na lokalni kot globalni ravni ter spodbujati k razumevanju osrednjih idej globalnega državljanstva in globalnega trajnostnega razvoja. Od leta 2006 aktivnosti v Sloveniji koordinira platforma SLOGA.

Tema Tedna globalnega učenja 2017 bodo cilji trajnostnega razvoja, ki so jih države sveta sprejele leta 2015 in predstavljajo zgodovinski dogovor mednarodne skupnosti za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti, zagotovitev napredka in zaščite okolja za sedanje ter bodoče generacije.

Zgibanka je nastala v sklopu projekta Konzorcij NVO: Z globalnim učenjem do globalnih ciljev!, kjer so združene nevladne organizacije izvajale aktivnosti s področja globalnega učenja.


logo-srsProjekt Konzorcij NVO: Z globalnim učenjem do globalnih ciljev! Podpira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, koordinira pa ga SLOGA, nacionalna platforma za razvoj, globalno učenje in humnaitarno pomoč.
Vsebina gradiv ne predstavlja uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.