Global Goals Jam je dvodnevni dogodek, ki je sestavljen iz kratkih oblikovalskih šprintov. Kreative ekipe oblikovalcev, razvijalcev in “Jammers” iz lokalne skupnosti delajo skupaj in uporabljajo posebej oblikovan toolkit. Skupaj ustvarijo intervencije, ki so namenjene naslavljanju kratkoročnih ciljev v podporo dolgoročnim ciljem. Se hočete pridružiti globalni skupnosti sprememb od Ria de Janeria, Akre, Kopenhagna do Ammana, Delhija, Dukuoke in še kje? Pridružite se Global Goals Jamu med 20. in 22. septembrom 2019.

Global Goals Jam je del Design Across Cultures (DxC), globalne inovacijske verige, kjer multidisciplinarne in multikulturne oblikovalske ekipe sodelujejo za naslavljanje podobnih lokalnih izzivov po celem svetu. Ekipe delajo med različnimi mesti, uporabljajo moč kulturnih razlik in podobnosti kot oblikovalsko strategijo. Design Across Cultures je iniciativa Digital Society School.

V “marmeladi” udeleženke_ci uporabljajo prilagojen toolkit, ki jim pomaga prevesti belike cilje v lokalne izzive – za oblikovanje za trajnostni učinek. Toolkit začne z globalnimi cilji in ekipam zagotavlja skupen jezik, da bi jim omogočil skupen proces in dokumentacijo.

Prijavite se lahko za organizacijo lokalnega Global Goals Jama. Več informacij in toolkiti so na voljo tukaj.