Slovaška platforma Ambrela je pričela v okviru mreže Bridge 47 razvijati video igro, ki se osredotoča na temo globalnega učenja oziroma izobraževanja za globalno državljanstvo.

Igro razvijajo v sodelovanju s tehnološkim pospeševalnikom OpenLab. Medtem ko proces nadzoruje profesionalni razvijalec iger, PowerPlay Studio, samo igro pa razvijajo zelo strastni srednješolci v okviru programa OpenLab. Cilj programa je učiti študente veščin informacijske tehnologije na višjem nivoju, ki se osredotoča na razvoj programske opreme in iger. Delo na igri Bridge 47 je torej odlična priložnost, da pridobijo nova znanja.

Učenci so izrazili navdušenje nad projektom in predstavili svoje koncepte in zgodnji prototip. Ker natančno spremljajo svetovne dogodke in želijo osveščati o podnebnih spremembah, so se za osrednjo temo igre odločili za okoljevarstvo in trajnost. Navdušeni so nad idejo, da lahko njihova igra služi kot izobraževalno orodje.

Trenutno se učenci fokusirajo na programiranje in oblikovanje igre, za zdaj pa je bilo predstavljenih malo vizualno primernih končnih izdelkov. Upamo, da bodo učenci predstavili več vsebin, ko bodo napredovali. Spremljajte novice platforme SLOGA in mreže Bridge 47, ki vas bomo obveščali o napredku.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.