Izšla je peta številka Global Citizenship Education Gazette, informativnega časopisa stičišča za globalno učenje pri Evropski zvezi NVO za pomoč in razvoj – CONCORD. V poletni izdaji lahko med drugim preberete tudi o aktivnostih platforme SLOGA in projekta Bridge 47.

Global Citizenship Education Gazette nr5 – Summer 2019 edition

V poletni izdaji lahko preberete več o posvetu o vlogi globalnega učenja v današnji družbi z udeležbo številnih deležnikov s področja. Namen strokovnega posveta “Vloga globalnega učenja v današnji družbi”, ki ga je organizirala platforma SLOGA, je bil spodbuditi razpravo o priložnostih za krepitev globalnega učenja (GU) v Sloveniji, vključno s priložnostmi za umestitev GU v postopku oblikovanja nove bele knjige o izobraževanju.

Kratko poročilo pa je tudi o letošnjem Tednu vseživljenjskega učenja, najvidnejši promocijski kampanji na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki v Sloveniji poteka že 24. leto.Do konca junija so izvajalci po številnih krajih ozaveščali o globalnem učenju, izvajali ozaveščevalne dogodke o razvojnih tematikah, Agendi 2030 in globalnih izzivih ter sodelujoče spodbujali k aktivaciji za boljši in pravičnejši svet. SLOGA je bila letos tudi nosilec skupne akcije TVU Mi vsi smo en svet, v sklopu katere se je zvrstilo 500 dogodkov.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve v sklopu sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje. Izražena stališča ne predstavljajo stališč EU ali Vlade Republike Slovenije.

Bridge 47 logotipi