V Hiši svetov bo do konca februarja na ogled razstava stripov, ki so jih ustvarili otroci z osnovnih šol Kašelj, Vodmat in Jožeta Moškriča na temo Ljubljane kot Zelene prestolnice Evrope 2016. Razstava je zaključni del projekta »Z lutkami v svet recikliranja in globalnega učenja«, ki ga je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.


V okviru projekta so bile v letu 2016 na omenjenih šolah izvedene delavnice globalnega učenja, izdelovanja stripov, izdelovanja recikliranih lutk, zaigrana je bila lutkovna predstava. V tem pestrem dogajanju so nastali razstavljeni stripi, preko katerih so učenci na ustvarjalen način razvijali svoj odnos do okoljskih tem.

Projekt je sicer nadaljevanje Humanitasovega projekta Svetovne lutke, ki je leta 2013 nastal v sodelovanju z Mednarodnim Afriškim forumom. Poslanstvo Svetovnih lutk je bilo sprva ljudem z migrantskim ozadjem, ki so že imeli nekaj izkušenj s področja gledališča, glasbe in/ali globalnega učenja, omogočiti, da razvijejo svoje talente. Po usposabljanjih na področju globalnega učenja, lutkarstva in glasbe ter trženja kulturnih produktov se je izoblikovala predstava Rešilni čoln, ki so jo voditelji delavnic tudi letos zaigrali otrokom na omenjenih treh v projektu sodelujočih šolah.