Amnesty Slovenije organizira brezplačno usposabljanje za pedagoge_inje o globalnem učenju, migracijah in človekovih pravicah, ki bo 10. septembra 2020 v Ljubljani. Tema usposabljanja bo »Potencial za spremembe – globalno učenje in človekove pravice«.

Sodelovali bodo: Borut Marolt, ravnatelj Zavoda za vzgojo in izobraževanje v Logatcu, proaktiven mladinski delavec, Goran Lukić, prepoznaven obraz boja za položaj in pravice zaposlenih, vključno z delavci migranti, Jelena Aščić, dolgoletna televizijska voditeljica in urednica, ki v svojih oddajah opozarja na kršitve človekovih pravic ter poziva k pravičnosti in solidarnosti ter Miha Mazzini, publicist, pisatelj, avtor številnih nagrajenih knjižnih in filmskih uspešnic, ki je v svojih razmišljanjih velikokrat neizprosen do naše družbe.

Prijave na usposabljanje, ki je del aktivnosti mednarodnega projekta Start the Change, je potrebno poslati najkasneje do 8. septembra 2020. Prijavnica je dostopna na naslednji povezavi: https://sola.amnesty.si/usposabljanje-za-ucitelj.html.