Društvo Humanitas, članica Platforme SLOGA, je uspešno zaključilo raziskovalni in izobraževalni projekt Erasmus+, namenjen opolnomočenju mladih, ki so izkusile_i ali doživljajo izključenost, z gledališčem. 

Partnerji so se usmerjali v posamezne ranljive skupine mladih, v LGTBQI+ in neuroraznoliko skupnost, z osebami s slabovidnostjo in migrantsko ali begunsko izkušnjo.

V okviru projekta so med drugim nastale smernice in gradiva za inkluzivno gledališko usposabljanje, vsi viri pa so razširjeni po spletni strani projekta in tako na prosto dostopni. Vsa gradiva so tudi v slovenščini.

V dveh letih so se mlade_i udeleženke_ci iz 3 partnerskih držav skozi usposabljanje vključujočih gledaliških praks razvijale_i kot vodje delavnic. Zatem so uporabile_i svoje usposabljanje in veščine ter vodile_i delavnice z udeleženkami_ci v svojem okolju.

Več informacij najdete na humanitas.si.

Smernice za vključevanje in dostopnost:—> https://www.tiperasmusplus.org/sl/reports

Pripravila: PV


Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS