UN SDG: Learn je pobuda Združenih narodov, katere cilj je posameznikom in organizacijam ponuditi ustrezno učno gradivo o temah trajnostnega razvoja. S skupnimi prizadevanji Združenih narodov, organizacij in partnerjev, univerz, civilne družbe, akademikov ter zasebnega sektorja, SDG UN: Learn ponuja bogastvo učnega gradiva in storitev, ki so trenutno na voljo.

UN SDG: Learn sestavljajo tri glavne komponente: Platforma, Partnerstvo in Program.

Platforma

Spletna platforma ponuja učencem učno gradivo in rešitve, ki jih ponujajo partnerske organizacije SDG UN: Learn. Platforma omogoča navigacijo znotraj naraščajočega bogastva različnega učnega gradiva, vključno s tečaji, vajami, podcasti, analitičnimi in drugimi orodji ter strokovnim znanjem o temah, povezanih s cilji trajnostnega razvoja.

Partnerstvo

Partnerstvo zagotavlja, da bo platforma postala ključni vir za učenje o ciljih trajnostnega razvoja. UN SDG: Learn temelji na skupnosti praktikov, ki združujejo učno gradivo z OZN, akademij in univerz ter zasebnega sektorja. Znotraj mreže si partnerji redno izmenjujejo znanje – učne metodologije, orodja, učne načrte in tečaje, pomembne za učenje o ciljih trajnostnega razvoja.

Program

Program bo vključeval in ponujal skupne pobude za učenje, ki bodo sooblikovane v okviru partnerstva s ciljem, da se zagotovi celostno podporo učenju.