Med 18. in 25. novembrom 2018 bo v Sloveniji že dvanajsto leto potekal Teden globalnega učenja. Osrednja tema so cilji trajnostnega razvoja, slogan tedna pa je »Svet se spreminja. Kaj pa mi?«. SLOGA, slovenska platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč vas vabi, da skupaj z nami v tem tednu izvedete kakšno aktivnost. 

Okrogla miza, debatni maraton, predstava, igre in delavnice, predavanje, razstava, projekcija filma z razpravo, dan odprtih vrat, zbiranje podpisov podpore, zbiranje hrane in oblačil, obisk doma za starejše, tematska razredna ura, likovni natečaj … Naj zasije vaša kreativnost!

PRIJAVI DOGODEK

Aktivnosti, ki jih prijavite preko spletnega obrazca, lahko organizirate v šoli ali v širši lokalni skupnosti, k sodelovanju pa lahko povabite tudi katero izmed organizacij, ki že ima pripravljene delavnice prav za vas.

Namige za organizacijo dogodka, dodatna gradiva in informacije najdete na spletni strani dogodka, koledar vseh aktivnosti pa si lahko ogledate na povezavi.

Po prejemu prijave vam bomo poslali logotipe Tedna globalnega učenja, ciljev trajnostnega razvoja in platforme SLOGA, ki jih lahko uporabljate pri širjenju informacije o vaši dejavnosti v lokalni skupnosti.

Platforma SLOGA bo poskrbela za koordinacijo aktivnosti in medijsko obveščanje o celotnem tednu, organizacija posamezne aktivnosti pa je v vaših rokah.

Pri objavah na socialnih omrežjih uporabite ključnike #TGU2018, #GlobalnoUčenje in #GEW2018.

Po končanih aktivnostih nam lahko pošljete novico in fotografije – objavili jih bomo na naših spletnih straneh in socialnih omrežjih.

Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte info@sloga-platform.org ali telefona 01/434 44 02.

SLOGA-TEDEN GLOBALNEGA UČENJA 2018 – sporočilo za javnost

SLOGA – TEDEN GLOBALNEGA UČENJA 2018 – vabilo

SLOGA-TEDEN GLOBALNEGA UČENJA 2018 – zloženka


Koordinacija dogodkov Tedna globalnega učenja poteka v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve RS, koordinira pa SLOGA, slovenska platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Vsebina gradiv ne predstavlja uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

Logo MRSLOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNO