Društvo Humanitas, član platforme SLOGA, vabi k udeležbi na kratkem tečaju o vključevanju globalnega državljanstva v delo z učenci in učenkami. Tečaj je namenjen učiteljem in učiteljicam višjih razredov osnovnih in srednjih šol ter ostalim izobraževalcem in izobraževalkam, ki želije globalno državljanstvo predstaviti mladim ter jih spodbuditi k aktivnemu delovanju v družbi. 

Poleg kratkega uvoda v globalno državljanstvo tečaj obsega štiri kratke module, v katerih so na enostaven način predstavljene teme, kompetence in aktivnosti za izvedbo v razredu. Spletna platforma ponuja tudi opis dodatnih gradiv (tehnike poučevanja, primeri dobrih praks, spletna in ocenjevalna orodja), ki vam lahko pridejo prav za delo z vašimi učenci in učenkami. Vsebine na spletni platformi so dostopne v angleškem, grškem,  portugalskem in slovenskem jeziku.

Tečaj bo potekal v obliki individualnega dela v spletni platformi v obsegu (4 – 8 h) ter enega srečanja v živo (2 – 3 h), ki bo namenjeno preizkušanju izbranih aktivnosti in pogovoru o možnih izboljšavah spletnega dela tečaja.

Gre za pilotno izvedbo tečaja, ki so ga skupaj s projektnimi partnerji iz Velike Britanije, Grčije, Portugalske in Cipra zasnovali v okviru projekta »POLITEIA – Spodbujanje globalnega državljanstva v šolah«, ki bo v vseh partnerskih državah potekala v aprilu in maju 2022.

Prijavite se lahko do 26. aprila.

VABILO (pdf dokument)

Več informacij

Pripravila: PV