Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES) vabi na strokovno konferenco z naslovom Spolno občutljiva integracija otrok beguncev in migrantov v osnovnošolski učni proces, ki bo potekala v sredo, 1. junija 2022, v Hotelu Grof na Vranskem, med 9.00 in 15.30.

Konferenca bo razdeljena na tri vsebinske sklope. Na okrogli mizi bodo strokovnjaki in strokovnjakinje spregovorili o preprečevanju intersekcijske diskriminacije otrok beguncev in migrantov v osnovnih šolah. Temu bo sledilo konkretno usposabljanje za formalne in neformalne učitelje in učiteljice s področja spolno občutljive integracije otrok beguncev in migrantov v osnovnošolski učni proces. Po kosilu pa bo sledila izvedba interaktivne delavnice v obliki svetovne kavarne, ki bo omogočila aktivno sodelovanje udeležencev pri iskanju inovativnih rešitev za preprečevanje spolnega stereotipiziranja in intersekcijske diskriminacije v slovenskih osnovnih šolah.

Organizator konference bo poskrbel za kosilo in odmora za kavo za vse udeležence. Prav tako bo vsakemu udeležencu oziroma udeleženki povrnjen pavšal v višini 20 EUR, namenjen kritju potnih stroškov.

Vljudno prosijo, da svojo udeležbo potrdite do najkasneje 25. maja na elektronski naslov info@ipes-si.org. Ob  prijavi vam bomo poslali tudi končni dnevni red. Zaradi omejenega števila udeležencev in udeleženk vas prosimo, da nam sporočite morebitno odpoved udeležbe.Vabilo na konferenco, 1. 6. 2022