UNSSC pripravlja brezplačni spletni tečaj, ki bo potekal od 15. junija do 24. julija 2020.  

Podnebne spremembe so medsektorsko razvojno vprašanje, ki zadeva vse vidike trajnostnega razvoja in celotno agendo 2030. Pariški sporazum skupaj z agendo 2030, vključno s cilji trajnostnega razvoja, predstavlja najobsežnejši načrt doslej za odpravo skrajne revščine, zmanjšanja neenakosti in zaščito planeta. Skupaj z akcijsko agendo iz Adis Abebe in okvirom Sendai, ti dokumenti predstavljajo celovit akcijski načrt za ljudi, planet in blaginjo, ki zahteva, da vse države in strani sodelujejo. Trajnostni razvoj in ukrepi za podnebne spremembe so globoko medsebojno povezani in soodvisni.

Zdaj bolj kot kdaj koli prej se mora svet obrniti k trajnostni. Tečaj ponuja celovit pristop k podnebnim spremembam ter prikazuje povezave in soodvisnosti med trajnostnim razvojem in podnebnimi spremembami, da bi ubrali pot trajnostnih rešiteb in sprejemali premišljene politične odločitve.

6 tednov dolg tečaj bo združeval webinarje s strokovnjaki, samostojne študijske module in učne komponente, kot so interaktivne vaje in študijski primeri.

Brezplačno izvedbo tečaja finančno podpira nemška vlada. Če si želite zagotoviti mesto, se prijavite prek spletne strani, kjer so na voljo tudi dodatne informacije o tečaju. Rok za prijavo je 10. maja. V primeru vprašanj se obrnite na sustainable-development@unssc.org.