Nagrajen projekt »Impact Games« se loti izziva reševanja podnebnih sprememb, revščine, lakote in drugih nujnih in globalnih kriz. Zakaj ljudje nasprotujejo pomoči šibkim in tistim, ki iščejo zatočišče pred vojno? Morda jim preprosto manjka neposrednih izkušenj s temi krizami ali stikov z ljudmi, ki so jih utrpele, so prepričani ustvarjalci.

“Impact Games”, startup in nevladna organizacija, ponuja takšne izkušnje. Igra Aronova dilema na primer prikazuje sirskega begunca, ki je pobegnil pred državljansko vojno, ki se je začela leta 2011. Aaron je priden, pameten in ambiciozen sirski študent medicine. Aaronov starejši brat, oba siroti, je delal v tujini, da bi plačal za bratov študij medicine. Potem se je nekega dne vse spremenilo … Navdihnjena z resničnimi zgodbami, je igra bila uporabljena v več kot 100 šolah na Slovaškem in jo je igralo več kot 10 000 ljudi po vsem svetu.

Aaronova dilema je prejela nagrado GENE za kakovost v globalnem učenju. Na voljo je brezplačno v App Store, Google Play in na itch.io.

Pripravila: PV
Foto: Igra Aaronova dilema