V sklopu projekta Bridge 47, katerega partner je tudi platforma SLOGA, sofinanciramo več kot 20 projektov s področja globalnega učenja. Predstavljamo dva projekta, ki razvijata spletno pedagoško orodje in aplikacijo, namenjeno študentom.

Dream Fighters”: borba proti spolnim stereotipom skozi igro

Mediteranski inštitut za študije spolov (MIGS) skozi igro naslavlja spolne odnose in vzorce vedenja med mladimi. Cilj projekta je zmanjšati spolno segregacijo v življenju in delu.

Projektne aktivnosti vključujejo delavnice ozaveščanja za mladinske delavce in izobraževalce. Pri tem uporabljajo inovativna pedagoška orodja, vključno z izobraževalnim programom GenderED in aplikacijo Dream Fighters. Ta orodja opremijo mladinske delavce in izobraževalce z orodji za boj proti spolnim stereotipom.

Moj odtis. Moj glas. Moja izbira

Bolgarska organizacija ELA izvaja projekt »My Footprint. My Voice. My Choice.«, ki je namenjen študentom, da ocenijo svojo vlogo kot globalni državljani. Projekt se osredotoča na potrošnjo in načine, kako je posameznik odvisen od ljudi in procesov, ki se odvijajo v oddaljenih krajih, pa tudi na vpliv naših dejanj na okolje.

V sklopu projekta se izvaja spletna kampanja, namenjena učencem od 1. do 7. razreda, ki ponuja prilagojene informacije o ozadju vsakodnevnih predmetov in dejavnosti. Cilj projekta je omogočiti otrokom, da analizirajo svoje vsakdanje življenje z globalnega vidika in da postanejo aktivni iskalci informacij in ne le pasivni prejemniki.

Več o projektih.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.