Pandemija Covid-19 je v zelo kratkem času naše življenje in svet obrnila na glavo. Zgodovinsko gledano velike krize predstavljajo ogromen potencial za sistemske spremembe. Ker gre lahko ta sprememba bodisi v utopično bodisi v distopično smer, so akterji progresivnih sprememb in transformativnega učenja zdaj bolj pomembni kot kdaj koli prej. Toda kako lahko naše delo in aktivizem prispevata k reševanju krize in učenju?

O tem se bodo povpraševali na spletni delavnici, ki bo potekala 10. junija med 15:30 in 18:00 (vključno z odmorom), s Timom Holthoffom (VENRO/Bridge 47) and Shermaine Barrett (Tehnološka univerza na Jamajki).

Udeleženci bodo izmenjali mnenja o tem, kako kriza Covid-19 spreminja vsebino in smer našega izobraževalnega dela ali kako ju lahko in želimo spremeniti:

• Katere pozitivne priložnosti za spremembe in transformativno učenje izhajajo iz te krize in kako te priložnosti izkoristiti in spodbujati?

• Kakšna tveganja, stranski učinki in konflikti izhajajo iz te krize in kako se z njimi spoprijeti?

• Kako lahko izobraževanje spremlja posamezne in skupnostne učne izkušnje, nastale v času krize, in jih postavi v širši kontekst?

• Kako govorimo o pandemiji Covid-19? Kakšne pripovedi lahko ustvarimo za uspešno spopadanje s krizo?

• Kako ravnamo kot civilna družba, kaj lahko v teh časih zahtevamo od sebe? Kako skrbimo zase in drug za drugega?

Delo bo potekalo v majhnih skupinah, znotraj katerih bodo udeleženci izmenjali mnenja o teh vprašanjih in delili misli glede bodočega izobraževalnega dela. Spletna delavnica ponuja priložnost za izmenjavo in mreženje, lahko pa je tudi prostor za razmislek o naših kolektivnih in individualnih spoznanjih.

Za sodelovanje na delavnici so potrebne prijave. Za vprašanja in dodatne informacije se obrnite na Alena (alen.maletic@bridge47.org) ali Ricardo (ricarda.motschilnig@bridge47.org).


Delavnica poteka v okviru projekta Bridge 47. Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.