SLOGA, platforma NVO za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč je v sodelovanju s Televizijo Slovenija, bolj podrobno z otroško informativno oddajo Infodrom, pripravila kratek razlagalni prispevek, s katerim želi razvojne vsebine približati tudi najmlajšim. Prispevek govori o dostopu do čiste pitne vode in ciljih trajnostnega razvoja.

Prispevek  se dotika vprašanj nove razvojne agende, t. i. ciljev trajnostnega razvoja. Kot verjetno veste, so se v septembru in oktobru v New Yorku v ZDA zbrali svetovni voditelji, saj je potekalo 70. Plenarno zasedanje Združenih narodov. Udeleženci zasedanja so potrdili 17 ciljev trajnostnega razvoja, ki bodo svetovno prihodnost oblikovali do leta 2030.

action_2015_logoPrispevek je nastal  v okviru projekta Action/2015. Gre za rastoče državljansko gibanje s skoraj 2000 sodelujočimi organizacijami in koalicijami iz 145 držav. Združuje nas prepričanje, da je leto 2015 ključno za napredek v boju proti podnebnim spremembam, revščini in neenakostim. Aktivnostim pobude se je pridružila tudi SLOGA – platforma nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.