Latvijsko združenje lokalnih in regionalnih vlad se pridružuje Festivalu novega evropskega Bauhausa s seminarjem »Zaželi si željo… Ustvarjalni kraji učenja in rasti skupaj za boljšo globalno prihodnost,« ki se mu lahko pridružite prek spleta 9. junija 2022, od 9.00 do 14.30.

Dogodek je posvečen občinskemu sodelovanju, globalnemu učenju, ustvarjalnim krajem učenja in rasti za boljšo prihodnost v Evropi prek občinskega sodelovanja.

Dogodek organizira Latvijsko združenje lokalnih in regionalnih vlad v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Latvije, mestnim svetom Liepāja in PLATFORMO.

Prijava udeležbe do 6. junija na povezavi.

Vloga lokalne samouprave pri spodbujanju razvojnega sodelovanja, globalnega učenja in ozaveščanja lokalne skupnosti  so zelo pomembne vrsta aktivnosti, ki jih je treba izvajati, a se med seboj lahko zelo razlikuejo. Lahko gre za sodelovanje občin s knjižnicami, ki so vse bolj vključene v doseganje globalnih ciljev in z različnimi dejavnostmi vključujejo tudi lokalno prebivalstvo. To so lahko poletni tabori in poletne šole, ki jih organizirajo občine in zbirajo otroke iz različnih držav, kjer se skupaj učijo skozi ples, risanje in petje, ki niti ne zahtevajo popolnega razumevanja jezika drug drugega. Lahko pa je tudi neviden filmski festival, kjer skozi dokumentarne filme ljudje vidijo različnost sveta in odkrivajo teme, o katerih se jih lahko vsakodnevno boji celo razmišljati, a skozi filme so te teme obravnavane in razložene na neopazen način. Pripovedovanje (ang. storytelling) nas uči in bogati ter navdihuje nove misli in dejavnosti.

Program

Pripravila: PV