18. februarja, med 12:30 in 14:00, bo v informacijskem središču External Cooperation InfoPoint, v Bruslju, potekala predstavitev dokumenta “Envision 4.7” – kažipot za krepitev globalnega učenja v Evropi.

90-minutno zasedanje bo priložnost, da udeleženci spoznajo program DEAR, ki je edinstven program v Generalnem direktoratu za mednarodno sodelovanje in razvoj Evropske komisije (DG DEVCO), ki se osredotoča na državljane Evropske unije.

Medtem ko poznamo v Evropi veliko odličnih primerov in imamo veliko izkušenj s področja izobraževanja o globalnem državljanstvu, do zdaj nismo pripravili načrta celostnih ukrepov na evropski ravni za izpolnitev zavez cilja trajnostnega razvoja 4.7. To je nekaj, kar želi Bridge 47 spremeniti.

Lansko leto se je na dogodku v Helsinkih zbralo približno 200 strokovnjakov in izobraževalcev iz 54 držav. Skupaj so pripravili dokument z imenom “Envision 4.7”, ki ga je podprl program DEAR. Avtorji in predstavniki programa DEAR, ki financira projekt Bridge 47, prirejajo poseben dogodek z naslovom “Spreminjanje src & misli”, kjer bodo predstavili pomen izobraževanja o globalnem državljanstvu pri uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja.

Potrjeni govorci so:
Agata Sobiech, vodja skupine pri programu DEAR

– Albin Keuc, direktor platforme SLOGA in član usmerjevalne skupine pri Bridge 47

– Brikena Xhomaqi, direktorica pri Platformi za vseživljensko učenje (Lifelong Learning Platform)

Prezentaciji bo sledil pogovor, ki bo potekal v celoti v angleščini.

Ker je število udeležencev na dogodku omejeno, so potrebne predhodne rezervacije. Omogočen pa bo tudi ogled v živo preko spleta. Dostop bo možen preko spletne strani.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.