V okviru projekta ‘Globalna odgovornost za prihodnost’, v katerem sodelujejo Center za evropsko prihodnost, podjetniški “peskovnik” Ustvarjalnik in nevladne organizacije: Forum za enakopravni razvoj, platforma SLOGA in društvo Humanitas, bo v ponedeljek, 9. septembra v predsedniški palači pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekal zaključni dogodek projekta.

Dogodek bo del konference, ki jo Ustvarjalnik organizira že 8. leto zapored, in na kateri bo predsednik Republike Slovenije podelil naziv “Naj mladinski startup 2019”.

Na dogodku se bo predstavilo deset najbolj perspektivnih mladih podjetnikov v državi, ki se lahko pohvalijo s konkretnimi poslovnimi uspehi. Namen dogodka je širši javnosti dokazati, da podjetništvo nima starostne omejitve.

Glavni namen projekta ‘Globalna odgovornost za prihodnost’ je s podporo predstavnikov nevladnih organizacij usposobiti mlade podjetnike za globalno boljše podjetništvo, ki bo spodbujalo trajnostni način življenja vključno s spoštovanjem človekovih pravic, enakosti spolov, spodbujanjem kulture miru in nenasilja, državljanstva sveta ter spoštovanjem kulturne raznolikosti. Zato bo v okviru zaključnega dogodka poleg naziva »Naj mladinski startup 2019« podeljena tudi nagrada za “Najbolj globalno odgovorno idejo”. Mladim podjetnikom se bodo pridružili tudi predstavniki mentorskih podjetij, ki so jim na njihovi poti pomagala.

Aktivnosti, ki se nanašajo na globalno odgovornost, financira Evropska mreža za globalno učenje – GENE in sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje.


Projekt financira Evropska mreža za globalno učenje – GENE. Projekt je del programskih aktivnosti CEP, ki jih sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje.logotipi ustvarjanilnik