Sodelovanje med šolami in nevladnimi organizacijami (NVO) je rastoči trend v globalnem učenju in pojav, ki ima dolgo in zanimivo zgodovino. Ker je omogočanje učenja primarni cilj šol, jih nevladne organizacije s poudarkom na globalnem učenju seveda želijo vključiti. Za šole bi lahko bile nevladne organizacije privlačni partnerji za sodelovanje s civilno družbo, pa tudi za pomoč pri izvajanju poučevanja o kompleksnih temah. Spletni seminar je organizirala mreža ANGEL (Academic Network on Global Education & Learning).

Spletni seminar je razpravljal o pogojih za plodno sodelovanje, ki spodbuja smiselno učenje. V ozadju dveh empiričnih študij o sodelovanju nevladnih organizacij in šol so opisani in kritično obravnavani pogoji za uspeh tovrstnih kooperativnih prizadevanj.

Ta dogodek je del serije spletnih dogodkov, ki jih vodi Akademska mreža za globalno učenjeANGEL. Serija je namenjena strokovnjakom za globalno učenje, pa tudi vsem, ki jih zanimajo raziskave na področjih razvojnega izobraževanja, globalnega državljanskega izobraževanja, izobraževanja o človekovih pravicah, izobraževanja za trajnostni razvoj, izobraževanja za mir in medkulturnega izobraževanja.

Pripravila: PV