18. februarja je v Bruslju potekal dogodek »Changing Hearts and Minds« v sodelovanju mreže Bridge 47 in programa DEAR. Na dogodku so udeleženci spoznali program DEAR, predstavljen pa je bil tudi kažipot »Envision 4.7«.

Govorci na dogodku so bili Agata Sobiech, vodja skupine pri programu DEAR, Albin Keuc, direktor platforme SLOGA in član usmerjevalne skupine pri Bridge 47, in Brikena Xhomaqi, direktorica pri Platformi za vseživljensko učenje (Lifelong Learning Platform).

Prva govorka je otvorila zasedanje in predstavila Bridge 47 kot enega izmed projektov, ki jih program DEAR program. Albin Keuc je predstavil bistvo projekta Bridge 47 in izpostavil, da je transformativno učenje ključ do vsega. Predstavitve je zaključila Brikena Xhomagi, ki je v šestih glavnih točkah predstavila kažipot.

Posnetek predstavitev in pogovora je dostopen na spletu.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.