Ministrstva in agencije, ki sodelujejo v mreži GENE, so nominirale kakovostne pobude za globalno učenje za 4. izdajo nagrade GENE. 47 nominiranih organizacij je predložilo široko paleto navdihujočih pobud in programov. GENE je izbral sedem pobud, ki bodo prejele po 10.000 EUR. Projekti slovenskih nevladnih organizacij so tokrat prejeli certifikate kakovosti in bodo vključeni v zbirki.

Poleg sedmih nagrajenih pobud so bile druge pobude prepoznane kot kakovost v okviru globalnega učenja in bodo zbrane v zbirki, ki prikazuje prakse kakovosti. Vse nominirane organizacije bodo od GENE prejele kratke povratne informacije.

Certifikate bodo prejele naslednje NVO: Društvo Humanitas, Zavod Voluntariat, Društvo Lojtra, Inštitut za afriške študije. Certifikat bo pravtako prejel projekt Bridge 47, v katerem sodeluje Platforma SLOGA.

Mreža GENE (Global Education Network Europe – GENE) združuje evropska ministrstva in agencije, ki se ukvarjajo s področjem globalnega učenja. Prizadeva si za razvoj kakovostnega globalnega učenja v vseh evropskih državah. V okviru teh prizadevanj mreža GENE podpira tudi aktivnosti Slovenije.

Pripravila: PV
Foto: Posnetek zaslona GENE


Projekt Bridge 47 sooblikujejo evropske in globalne civilnodružbene organizacije, med njimi je tudi Platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da bi ta s pomočjo globalnega učenja prispevala k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.