PLURAL+ je video festival, ki pokuša spodbuditi in opolnomočiti mlade po svetu za odkrivanje družbenih izzov migracij, raznolikosti, družbenega vključevanja in preprečevanje ksenofobije, ter da svoje kreativne vizije delijo s svetom. Videe v dolžini do 5 minut lahko v treh starostnih kategorijah mladi prijavijo do 16. junija 2019.

V svetu, ki ga velikokrat označujejo nestrpnost in kulturni razdori, PLUARL+ mladinski video festival prepoznava mlade kot močne agente družbenih sprememb in jih želi opolnomočiti za deljenje svojih kreativnih vizij s svetom in goijiti spoštovanje za raznolikost.

PLURAL+ sta v 2009 vzpostavili United Nations Alliance of Civilizations (UNAOC) in Mednarodna organziacija za migracije (IOM) skupaj z mrežo več kot 50 partnerskih organizacij po svetu.

PLURAL+ vsako leto da mladim ljudem okrog sveta priložnost, da izrazijo svojo vizijo in kreativnost skozi multimedijsko produkcijo. Festival vabi mlade ljudi do 25 let, da pošljejo originalne in kreativne kratke filme, ki se osredotočajo na teme migracij, raznolikosti, družbenega vključevanja in preprečevanja ksenofobije.

Starostne kategorije so: do 12 let, 13-17 let in 18-25 let.

Več informacij in prijave na spletni strani PLURAL+.