Združeni narodi podeljujejo nagrado “SDG Action Awards”, s katero osvetljijo najbolj ustvarjalnje in transformativne iniciative, ki prispevajo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja.

Trenutna svetovna kriza je opomin, da svet potrebuje usklajene odzive, ki nikogar ne pustijo za seboj, kot je zasnovano v Agendi 2030 za trajnostni razvoj. Cilje bomo dosegli z usklajenimi ukrepi. To lahko storimo tako, da osvetlimo iniciative, ki prispevajo k njihovi uresničitvi.

Posamezniki in organizacije s celega sveta naj nominirajo iniciative do 25. maja 2020. Zmagovalna pobuda bo prejela nagrado na podelitvi nagrad na sedežu Združenih narodov v New Yorku, skozi celo leto pa se bo širila beseda o njihovi pobudi in s tem spodbujala globalno akcijo.

Iščejo pobude, ki bodo:

– Mobilizirale veliko število ljudi in organizacij, hkrati pa gradile koalicije znotraj skupnosti in družbe.

– Navdihovale ljudi, da spremenijo svoje vedenje in politike, hkrati pa spodbujale vrednote upanja in solidarnosti.

– Povezovale partnerje in tako prispevale k doseganju ciljev trajnostega razvoja, hkrati pa krepile dialog in zaupanje med ljudmi in institucijami.

Posebej bo podeljena nagrada solidarnosti “The Solidarity Award”, ki bo počastila srčna in udarna dejanja človeštva, ki izboljšujejo življenje drugih in dvigajo upanje v trenutni globalni krizi.

Več informacij najdete na uradni spletni strani, prijavite pa se preko spletnega obrazca.