Čeprav se vsi ne poznamo med seboj, smo delček sveta, ki potrebuje čisto okolje, varno podnebje, odgovornost do vseh ljudi na zemlji. Vsi smo med seboj povezani, zato vsako posamezno dejanje šteje.

V okviru projekta je nastal tudi daljši članek, ki je objavljen na spletni strani infodrom.si. Preko razlage tematskih sloganov akcije Tudi ti si delček tega sveta nudi članek poglobljen vpogled v vsebine, predstavljene v animiranem prispevku, in ponuja možnosti za nadaljnje raziskovanje problematike.Animirani prispevek je bil zelo dobro sprejet. V Tednu globalnega učenja je bil večkrat predvajan na Televiziji Slovenija, uvrščen je bil tudi v posebno tematsko rubriko Globalno učenje na strani infodrom.si, prav tako ga je objavil Otroški portal Televizije Slovenija. Risanka je bil prav tako predvajana na različnih dogodkih, med drugim na Slovenskih razvojnih dnevih (Mestni muzej in Prešernov trg) in v Skuhni, kot primer dobre prakse pa so ga ocenili tudi udeleženci Global Education Conference v Zagrebu. Hrvaško ministrstvo za zunanje zadeve in ministrstvo za izobraževanje ter druge NVO so izrazile velik interes po predvajanju in prevodu animiranega prispevka.
Animiran prispevek je nastal s finančno podporo Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije. Razlagalni animirani prispevek je del projekta platforme SLOGA “Ozaveščanje javnosti za večjo podporo MRS in HP”, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Izražena mnenja ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.