Unesco poziva države k vložitvi nominacij za nagrado Unesca in Japonske za vzgojo za trajnostni razvoj. Namenjena je posameznikom, ustanovam, organizacijam ali drugim, ki so izvedli izjemno inovativne projekte ali programe na področju izobraževanja za trajnostni razvoj, ki trajajo že vsaj 4 leta, izkazujejo pomembne rezultate, in ki so ponovljivi ter nadgradljivi.

Nagrado Unesca, ki jo financira japonska vlada, je bila prvič podeljena v letu 2015; tudi letos jo bodo podelili trem prejemnikom, vsakemu v višini 50.000 USD.

Ker so prijave možne le preko Stalne delegacije RS pri UNESCO po dogovoru z nacionalno komisijo za UNESCO, svoj predlog za nominacijo najavite čimprej, najpozneje pa do petka, 7. aprila 2023 in do tega datuma na spletni platformi izpolnite prijavni obrazec.

V kolikor bomo prejeli več kot tri predloge za nominacijo, bo med njimi izbirala posebna komisija, ki jo bo imenovala nacionalna komisija za Unesco. Končni rok za oddajo nominacij s strani nacionalnih komisij za UNESCO je 21. april 2023 ob 24:00 po našem času.

Več informacij o pozivu in nagradi najdete na spletni strani in na strani z odgovori na pogosta vprašanja.

Pripravila: PV