Predstavnici Sveta platforme SLOGA sta se udeležili tudi sklepne prireditve Kulturnega bazarja, kot osrednjega dogodka evropskega leta za razvoj 2015 na področju kulture. Začela se je s premiero skladbe “En svet” skupine slove’n’aid, v kateri se je posebej za to priložnost zbrala vrsta znanih slovenskih glasbenih ustvarjalcev (Alya, Andraž Hribar, Darja Švajger, Eva Boto, Eva Černe, Eva Hren, Jana Šušteršič, Katja Koren, Manca Špik, Nejc Lombardo, Nuša Derenda, Omar Naber, Skupina Gadi in Vlado Pilja), ki so pripravili pesem in videospot, s katerim promovirajo mednarodno razvojno sodelovanje Slovenije. Na to se je v uvodnem nagovoru navezal tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, ko je dejal, da se vsi zavedamo, kako medsebojno povezan je današnji svet. Zato želimo spodbuditi zavedanje skupne in vzajemne odgovornosti vseh nas za revščino povsod v svetu in vprašanja trajnostnega razvoja – to bo tudi vsebina razvojne agende po letu 2015.

Evropsko leto za razvoj 2015 je bilo poleg sklepne prireditve zastopano še v treh sklopih. SLOGA se je udeležila tematske razprave “S kulturno-umetnostno vzgojo v Evropsko leto za razvoj” in predstavitve s pogovorom “Skozi film o Evropskem letu za razvoj: predstavitve filmov, ogled kratkih filmov ter pogovor na temo migracij, človekovih pravic in medkulturnega dialoga”. SLOGA se je prestavljal tudi na razstavnem prostoru Ministrstva za zunanje zadeve, ki je bil vključen v “Kulsko pot”.
Kulturni bazar je enodnevna prireditev, ki poteka kot strokovno usposabljanje in je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, študentom ter vsem, ki kulturno-umetnostno vzgojo vključujejo v svoje delo. Vrata Cankarjevega doma so ves dan odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja. Namen Kulturnega bazarja je doseči še boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji in v strokovni ter širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo. Na tej enodnevni prireditvi na razstavnih prostorih v treh preddverjih svojo bogato ponudbo predstavi skoraj 300 kulturnih ustanov ter številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. V predavalnicah in dvoranah se zvrstijo številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav (gledališke, glasbene, plesne, filmske …), razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.