Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Europe Direct Koper – Capodistria in SLOGA – Platforma nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč smo 28. novembra v Kopur organizirali motivacijski dan za učitelje/-ice in mladinske delavce/-ke: Z učenjem mladih do odgovorne družbe! Evropske vrednote in globalno učenje: metode neformalnega izobraževanja.

Motivacijski dan, ki je potekal v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., pod sloganom »Svet se spreminja. Kaj pa mi?« udeležencem pomagal spoznati izzive kompleksne globalne soodvisnosti in praktična orodja za delo z mladimi, s katerimi lahko na enostaven način naslovimo evropske vrednote, globalno učenje ali cilje trajnostnega razvoja, bodisi v šoli ali mladinskem centru.

V uvodnem delu sta zbrane nagovorila Vid Tratnik iz PiNA in Patricija Virtič, vodja področja globalnega učenja pri platformi SLOGA, ki sta predstavila cilje trajnostnega razvoja, globalno učenje in druge metode neformalnega učenja ter kakšno pomembno vlogo imajo izobraževalci pri oblikovanju prihodnjih generacij nosilcev družbe.

Sledil je niz delavnic, ki sta jih izvedla PiNA in Društvo Humanitas z namenom plastično in praktično prikazati, kako, kdaj in na kakšen način vnašati te vsebine v učne procese.

Po kosilu je sledila še tržnica dobrih praks, na katerih so različne organizacije predstavljale svoje delo, obiskovalcem pa je tržnica ponudila tudi možnost pogovora v manjših skupinah.

Dogodek je potekal tudi v sklopu Tedna globalnega učenja.

Fotogalerijo si poglejte na tej povezavi.


logo-srsProjekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. podpira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, koordinira pa ga SLOGA, nacionalna platforma za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Vsebina gradiv ne predstavlja uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.