Društvo HAND in njegovi partnerji iz držav V4 vabijo 9. marca med 9.00 in 13.00 na spletno mednarodno konferenco z naslovom Učitelji kot nosilci sprememb na temo globalnega učenja pri usposabljanju učiteljev v regiji V4 in širše.

Na njej bodo partnerji iz Češke (ARPOK), Poljske (Grupa Zagranica), Slovaške (AINOVA) in Madžarske (HAND) predstavili rezultate svojih raziskovalnih projektov o globalnem učenju pri usposabljanju učiteljev, poudarili uporabnost svojih ugotovitev ter opisali njihove učinke na nacionalne politike in zagovorništvo. Udeleženci se bodo seznanili tudi s poslanstvom in nedavnim delom ustreznih mednarodnih institucij in mrež, kot so Center Sever-Jug Sveta Evrope, Evropska mreža za globalno izobraževanje (GENE) in Akademska mreža za globalno izobraževanje in učenje (ANGEL). Na koncu lahko udeleženci izberejo eno od štirih vzporednih delavnic, ki se jih bodo udeležili in poglobili razumevanje tem, povezanih z globalnim izobraževanjem pri usposabljanju učiteljev, kar bo priložnost za izmenjavo izkušenj in strokovnega znanja v manjših skupinah.

Konferenca je organizirana v okviru raziskovalnega projekta združenja HAND z naslovom Učitelji kot nosilci sprememb – nadaljevanje, ki ga podpira Center Sever-Jug Sveta Evrope. Na tem dogodku bosta objavljena tudi njegovo madžarsko raziskovalno poročilo in povzetek poročila v angleškem jeziku.

Uradni jezik konference je angleščina.

Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar se je treba predhodno prijaviti do 7. marca TU.

Program konference TU.