Kot del raziskovalnega partnerstva Bridge 47 je Irsko združenje za izobraževanje o razvoju (Irish Development Education Association – IDEA) sodelovalo s svetovalnim podjetjem Remarkable Partnerships, ki je civilnodružbenim organizacijam oblikovalo in organiziralo usposabljanje za vzpostavitev učinkovitih partnerstev za globalno učenje z zasebnim sektorjem. Ta publikacija je rezultat tega usposabljanja in povzetek ključnih praktičnih učnih točk.

Publikacija z naslovom Building Business Partnerships for Global Citizenship Education bo koristna za tiste civilnodružbene organizacije, ki menijo, da bi jim lahko zasebni sektor pomagal pri uresničevanju njihovega poslanstva. Vsebuje opredelitev prednosti sodelovanja za obe strani, praktične nasvete za vzpostavitev partnerstev in ključna vprašanja, s katerimi si lahko pomagamo pri tem.

Building Business Partnerships for Global Citizenship Education

Pripravila: PV
Foto: Bridge 47

 


Projekt Bridge 47 sooblikujejo evropske in globalne civilnodružbene organizacije, med njimi je tudi Platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da bi ta s pomočjo globalnega učenja prispevala k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.