Mednarodno revidirana revija International Journal of Development Education and Global Learning objavlja rezultate raziskav in aktualnih razprav o razvojnem izobraževanju in s tem povezanih konceptih, kot so globalno učenje, globalno izobraževanje in globalno državljanstvo. Revija je akademski odgovor na povečano javno in izobraževalno zanimanje za učenje in razumevanje o širšem svetu. Ponuja boljše razumevanje razlogov za globalno neenakost in kako globalna vprašanja, kot je revščina, vplivajo na vsakdanje življenje ljudi.

Revija kritično raziskuje mednarodna razvojna vprašanja, da bi ljudem pomagali razviti praktične spretnosti in samozavest, da bi lahko pozitivno spremljali tako lokalno kot globalno.

Razvojno izobraževanje in s tem povezana področja, kot je globalno učenje, imajo svoje korenine predvsem v praksi nevladnih organizacij. Revija prinaša mednarodni akademski in raziskovalni skupnosti bogastvo in pomen tega zapostavljenega akademskega področja. Njegov namen je pomagati pri napredku teoretičnega in empiričnega razumevanja razvojnega izobraževanja in globalnega učenja s poudarkom na raziskavah in pregledovanju politike in prakse na področju javnega in izobraževalnega interesa za učenje in razumevanje širšega sveta.

Kritično raziskuje mednarodna razvojna vprašanja, da bi ljudem pomagali razviti praktične spretnosti in samozavest, da bi lahko pozitivno spremljali tako lokalno kot globalno.

Brezplačna e-oblika