Predstavljamo drugi projekt, ki ga financira Bridge 47, in sicer projekt UNA Bolgarija z imenom “SDGs Power to Empower Youth Action”.

UNA Bolgarija močno verjame, da bi morali mladi v celoti in aktivno sodelovati pri soustvarjanju lastne sedanjosti in prihodnosti s predlaganjem rešitev, spodbujanjem družbenega napredka in navdihovanjem za politične spremembe. Statistika v Bolgariji namreč kaže, da je bilo v letu 2018 v Bolgariji skoraj 320 tisoč mladih med 15 in 19 let. Ti vplivajo na razmišljanje in oblikovanje prihodnosti, zato je zdaj pravi čas, da gradijo vrednote in navade, pomembne za prihodnost.

Zato so razvili projekt, ki pri učencih in učiteljih razvija veščine spremljanja in ocenjevanja uresničevanja ciljev trajnostnega razvoja (CTR) v izobraževalnih vsebinah in praksah delovanja, in na takšen način prispevati k zbiranju dobrih praks in pripravi novih. Projektna metodologija ustvarja prostor, kjer se udeleženci učijo z delom, delijo dobre prakse in ocenjujejo uresničevanje CTR v svojem šolskem okolju.

Celoten opis projekta in aktivnosti na povezavi.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.