Bratislava Policy Institute ima svoje začetke v akademiji, zato jim je izobraževanje blizu. Ko so zdajšnji sodelavci inštituta zapustili pedagogiko, se njej niso želeli v celoti odpovedati, zato so se pričeli osredotočati na modernizacijo, drugačne oblike poučevanja in inovativne metode poučevanja. Po posvetu z izobraževalci in ko so prepoznali njihove potrebe in potrebe učencev, so se domislili družabne igre kot pripomočka za učenje.

Kot politologi in kot podporniki različnih tehnik poučevanje so se odločili, da so družabne igre lahko učinkovit način, kako študentom predstaviti aktualna vprašanja. Pri svojem delu so izhajali iz raziskav o znanju mladih o zunanji politiki in Natu. Vedeli so, da je pomembno to temo odpreti, saj je zelo problematična, še posebej zaradi trenutnega trenda lažnih novice.

Njihov cilj je bil oblikovati družabno igro, ki bo izboljšala znanje študentov na področju zunanje in varnostne politike, Nata, trenutnih in zgodovinskih konfliktov ter kršitev in omejitev človekovih pravic.  Trenutno so na točki, ko imajo zasnovano naslovnico, dokončno so oblikovali teme in oblikovali vprašanja ter delajo na sami zasnovi plošče. V naslednji fazi bodo igro sami preizkusili, kasneje pa jo bodo preizkusili s študenti, preden bodo igro natisnili. S projektom želijo doseči tri rezultate. Prvič, želijo vzbuditi zanimanje študentov za bolj »dolgočasne« teme. Drugič, učiteljem bo igra služila kot pripomoček za lažje poučevanje pri sicer težjih temah, in tretjič, motivirali bodo nevladne organizacije, posameznike in fundacije, da izberejo bolj inovativen in učinkovit način predstavitve teh tem študentom in učencem.

Širši opis projekta in kako bo igra zasnovana, si preberite v angleškem jeziku na strani Bridge 47, kjer se redno objavlja opise sofinanciranih projektov v besedah izvajalcev projektov.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.