Tokrat predstavljamo zgodbo projekta, katerega izvedbo financiramo v okviru projekta Bridge 47, z imenom IDEAL Tolerant World, ki si prizadeva za spodbujanje medverskega dialoga in globalne državljanske vzgoje med mladimi v Bolgariji.

V globaliziranem svetu, v katerem danes živimo, morajo ljudje različnih kultur, religij in tradicij sobivati, seveda pa medsebojno vplivajo en na drugega. Pogosto zaradi kulturnih nesporazumov in razlik v prepričanjih nastanejo konflikti, ki vodijo v ksenofobične manifestacije in vojne. Zato je zelo pomembno senzibilizirati mlade o različnih svetovnih religijah, obredih in tradicijah, da bi spodbudili stropnost, medsebojno razumevanje in mirno sobivanje vseh narodov. Le tako lahko dosežemo globalni cilj miru in blaginje in prispevamo k ustvarjanju »idealnega tolerantnega svet«. Ugotavljamo tudi, da se mladi najbolj učijo prek neformalnih interaktivnih izobraževalnih metod, zlasti prek iger, študij primerov in skupinskih misij, kjer se učijo skozi zabavo.

Cilj projekta je spodbujati medreligijski dialog in globalno državljansko izobraževanje. S pomočjo Bridge 47 bodo organizirali tečaj medreligioznega dialoga za 21 mladih in 7 učiteljev. Sledile bodo kampanje z 7 partnerskimi šolami, kjer bodo testirali družabni igri »Holy Memo« in »Life Pilgrimage«, ki  bosta mlade učili o različnih svetovnih religijah na interaktiven način.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Bridge 47.


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.