V okviru projekta Bridge 47, katerega del je tudi SLOGA, si želimo, da bi bili čim bolj inovativni. Novo pridružene partnerje, katerih projekte v okviru mreže v 2020 financiramo, smo prosili, naj predstavijo svojo zgodbo o svojem inovativnem projektu. Prva zgodba, ki jo predstavljamo, je projekt “Four Winds” slovenskega društa Lojtra.

Projekt društva Lojtra vpeljuje kombinacijo izkustvenih in neformalnih usposabljanj v naravnem okolju. Ta so rezultat 5-letnega eksperimentiranja z različnimi pristopi, ki temeljijo na naravi, in ustvarjanja kart z raznolikimi dejavnostmi.

Pripravljajo 5-dnevno usposabljanje, ki bo potekalo v Litiji med 30. majem in 4. junijem. Usposabljanje je odprto in namenjeno vsem, ki bi želeli raziskovati in negovati povezavo med seboj in vsem, kar jih obdaja. Več informacij o programu in prijavah najdete na spletu, rok za prijave je 15. marec 2020.

Njihovo zgodbo si lahko v celoti preberete v njihovih lastnih besedah na spletni strani mreže Bridge 47.

Društvo Lojtra lahko spoznate prek njihove spletne strani ali pa jim sledite na Facebooku.

Vir slike: Bridge 47


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve v sklopu sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje. Izražena stališča ne predstavljajo stališč EU ali Vlade Republike Slovenije.