Sledi mi – Follow me je igra s kartami, namenjena razvoju kritičnega mišljenja in veščin medijske pismenosti. Igra simulira družbena omrežja. Uči pomembnosti razmišljanja pred delitvijo in pomembnosti preverjanja dejstev.

Sledi mi je igra s kartami, razvita za pomoč vzgojiteljem in mladinskim delavcem pri obravnavanju teme kritičnega mišljenja in medijske pismenosti.

Ko so karte razdeljene, se igralci spremenijo v uporabnike družbene omrežne platforme Duckface. Delijo Novice ali ustvarijo svojo Izvirno vsebino s ciljem, da pritegnejo Sledilce. Paziti morajo na to, kakšno vsebino delijo, saj lahko deljenje informacij, ki niso resnične, stane verodostojnost njih in nato tudi njihovih sledilcev.

Če se uporablja v izobraževalnem okolju skupaj s temi metodičnimi smernicami, pomaga človeku razumeti, kako delujejo družbeni mediji in kako lahko na spletu odkrijejo dezinformacije.

Krepi odpornost učencev proti dezinformiranosti in jim pomaga pri orientaciji samih sebe v današnjem kompleksnem spletnem medijskem svetu.

Igra je na voljo brezplačno, natisnete si jo lahko sami. Na voljo so v slovenskem, angleškem, slovaškem in hrvaškem jeziku.

Podrobnosti

Pripravila: PV