Kakšne so možnosti in priložnosti za sodelovanje nevladnih organizacij ter policije na področju globalnega učenja? Kako pristopiti in kje začeti? Zakaj sploh vzpostaviti tovrstno partnerstvo? Odgovore ponuja publikacija Bridge 47 z naslovom Global Citizenship Education and the Police: An opportunity for partnership?.

Publikacija izpostavlja nekatera vprašanja za premislek in praktične stvari, ki jih je treba upoštevati, preden se lotimo partnerstva s policijskim sektorjem. Želi prispevati k širšemu razmisleku, dialogu in izmenjavi znanja v sektorju globalnega učenja po vsem svetu o priložnostih in izzivih sodelovanja s policijskim sektorjem. Nastala publikacija naj služi kot praktično orodjih, za vse organizacije, ki razmišljajo o takšnih partnerstvih s policijo.

Ta publikacija je ena od številnih publikacij, ki jih je Bridge 47 ustvaril v podporo organizacijam civilne družbe in praktikom globalnega učenja, z namenom, da podelimo in izmenjamo vpoglede, ki smo jih pridobili med razvojem različnih partnerstev.

Publikacija: Global Citizenship Education and the Police: An opportunity for partnership?

Pripravila: PV
Foto: Bridge 47


Projekt Bridge 47 sooblikujejo evropske in globalne civilnodružbene organizacije, med njimi je tudi Platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da bi ta s pomočjo globalnega učenja prispevala k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Izražena stališča ne predstavljajo stališč Vlade RS in/ali Evropske unije.