Platforma Fun Park, pri kateri sodeluje tudi platforma SLOGA, je ob bližajočem se Tednu globalnega učenja 2021 začela s serijo intervjujev z nacionalnimi koordinatorji za globalno učenje iz različnih držav. Prva je bila na vrsti Slovenija.

Prva intervjuvanka je Patricija Virtič, vodja področja za globalno učenje pri Platformi SLOGA. Vrsto let opravlja tudi nalogo nacionalne koordinatorice Tedna globalnega učenja in je predstavnica za Slovenijo pri Centru Sever Jug Sveta Evrope.

Intervju si lahko preberete v angleškem ali srbskem jeziku.

Brezplačna aplikacija in platforma Fun Park, temelječa na igrah, ki omogoča zabavno učenje, je na voljo tudi v slovenščini. Ustvarjalci želimo spodbuditi ustvarjalnost in inovativnost mladih s kombinacijo novih IT tehnologij ter strokovnega znanja, ki temelji na smernicah globalnega učenja. Kvizi so na voljo v slovenščini, srbščini in angleščini.  Fun Park je odprtokodna učna platforma za posameznike in različne vrste organizacij, ki jih zanima uporaba iger v izobraževanju. Po registraciji in ustvarjanju računa lahko enostavno ustvarite igro. Oblikujte načine učenja z ustvarjanjem zabavnih, zanimivih, vključujočih in privlačnih iger.

Pripravila: PV
Grafika: FunPark


Od leta 1999 dalje je Teden globalnega učenja vsakoletni dogodek, ki ga pod okriljem Centra Sever-Jug organizirajo države članice Sveta Evrope. V tem tednu se v številnih evropskih državah zvrstijo številni dogodki namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne nepravičnosti in globalne solidarnosti. Platforma SLOGA je nacionalna koordinatorica Tedna globalnega učenja v Sloveniji od leta 2006.
Izvedba Tedna globalnega učenja 2021 poteka v sklopu projekta Climate of Change. Projekt Climate of Change (Vseevropska kampanja za boljšo prihodnost podnebnih migrantov), v katerem kot partnerska organizacija sodeluje Platforma SLOGA, v Sloveniji sofinancirata Program Izobraževanja in ozaveščanja o razvoju Evropske unije in Ministrstvo za zunanje zadeve. Izražena stališča ne predstavljajo stališč Vlade Republike Slovenije in/ali EU.