V Velenju vabljeni na fotografsko razstavo Humanitarnega društva ADRA Slovenija o slovenski šoli v Burundiju. V tamkajšnji knjižnici si jo lahko ogledate do 12. februarja 2017 med odpiralnim časom knjižnice.

Humanitarno društvo ADRA Slovenija je s pomočjo partnerjev, Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, ADRA Burundi in častnega pokroviteljstva predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, v okviru štiriletnega projekta Osnovna šola v Kabingu – pravica do izobrazbe in otroštva brez nasilja zgradilo šolo za prebivalce Burundija, med katerimi je veliko razseljenih oseb, beguncev in osirotelih otrok.

Nova šola je v septembru sprejela prve učence, ima 9 razredov, pisarne za administracijo in toaletne prostore za fante ter deklice. V njej bo znanje nabiralo do 450 otrok, poleg tega pa že nudi zaposlitev 9 učiteljem in ravnatelju. Vsem prvošolčkom smo priskrbeli obvezne šolske uniforme, vsi učenci pa so prejeli še paket zvezkov in pisal. ADRA Slovenija je učitelje opremila tudi s kompleti za poučevanje, v katerem so tudi učbeniki, ki jih učitelji do sedaj niso imeli.

V okviru projekta bodo v novozgrajeni stavbi v prihodnjih mesecih potekale tudi delavnice o otrokovih pravicah in preprečevanju nasilja, reševanju konfliktov, nenasilna komunikaciji ter enakost spolov.

Razstavo lahko postavijo tudi na vaši šoli ali lokalni knjižnici. Za več informacij pišite na info@adra.si.