Center Sever-Jug vabi k prijavi na brezplačno spletno usposabljanje na temo državljanske dimenzije globalnega učenja, ki bo potekalo med 3. februarjem in 4. marcem 2019. Rok za prijave je 28. januar 2019. 

Spletni izobraževalni program Centra Sever-Jug, ki je bil razvit s podporo Evropske unije, sicer pokriva tri dimenzije globalnega učenja: državljanstvo, človekove pravice in medkulturni dialog. Več o celotnem programu si lahko preberete tukaj. Usposabljanja je bilo oblikovano tako, da dopolnjuje Smernice za globalno učenje – pedagoško orodje za izobraževalce in oblikovalce politik namenjeno izboljšanju razumevanja in izvajanja globalnega učenja, ter za širitev koncepta in pristopov programa globalnega učenja Centra Sever-Jug z javnostjo.

V februarju bo potekalo tretje spletno usposabljanje na temo državljanske dimenzije, na katerega se lahko prijavite preko spletnega prijavnega obrazca. Spletno usposabljanje “Global Education – The Citizenship Dimension”  je namenjeno izobraževalcem in mladinskim aktivistom, predstavnikom civilne družbe, družbenim inovatorjem, raziskovalcem, socialnim podjetnikom, novinarjem, kot tudi oblikovalcem politik in drugim državnim uslužbencem. Zasnovano je tako, da motivira in okrepi demokratično državljanstvo z namenom preoblikovanja globalizirane družbe v smeri socialne pravičnosti in trajnosti.