Serija epizod ALDA TALKS je ugledala luč 17. decembra 2019 s prvo epizodo namenjeno participativnim procesom na lokalni ravni, ki sta jo vodili generalna sekretarka združenja ALDA Antonella Valmorbida in direktorica za zbiranje sredstev in zunanje odnose Sofia Corsi. Do zdaj so bili izvedeni trije spletni seminarji, vsi pa so dostopni na kanalu Youtube.

Druga epizoda z naslovom “Upravljanje z okoljem: glavni izzivi in najboljše prakse”, se je odvila 23. januarja, vodili pa so jo strokovnjaki z občine Lousada, Portugalska. Občina je članica združenja ALDA, ki je pred kratkim prejela nagrado “Transfromative action award”. Tretja epizoda z naslovom “Komunikacijske strategije in nova orodja za neprofitne organizacije” je potekala 19. februarja, vse tri episode pa so na voljo  brezplačno.

Konec marca, 31. 3., se lahko vklopite v živo v spletni seminar, ki bo posvečen ciljem trajnostnega razvoja in temu, kako smo vsi vpeti vanje. Spletni seminarji potekajo v angleščini in trajajo približno eno uro, vključno s predvidenim časom za odprto razpravo. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Evo Trentin na telefon +39 334 249 919 in elektronski naslov membership@aldaintranet.org. Veseli bodo tudi vaših predlogov, kako izboljšati posamezne teme.