Humanitarno društvo ADRA Slovenija je v nedeljo, 23. 5. 2016 v parku Tivoli izvedlo delavnico globalnega učenja z naslovom Pot do čiste vode – vira našega zdravja, na kateri je obiskovalce seznanilo s pomenom in dostopom do čiste pitne vode, ohranjanja čistega okolja, recikliranja in ponovne uporabe.

V sklopu delavnice so naslovili tretji (zdravje in dobro počutje) in šesti (čista voda in sanitarna ureditev) cilj trajnostnega razvoja, posledično pa tudi 13 cilj trajnostnega razvoja, ki govori o podnebnih ukrepih. Otroci in mladi so se podali na pot reševanja planeta v prihodnosti, postali so super junaki, ki lahko svet rešijo pred onesnaževanjem in omogočijo dostop do čiste vode, ki je ključna za ohranjanje našega zdravja. Spoznali so, s kakšnimi izzivi se srečujejo njihovi sovrstniki in raziskali vzroke za onemogočen dostop do čiste pitne vode. Ob zaključku delavnice so otroci prejeli majico in diplomo ter se osvežili s hladno pitno vodo.

Delavnica je bila izvedena v okviru dogodka Spoznaj svoje številke, preventivnega zdravstvenega projekta Čili&zdravi, in je del aktivnosti ADRA Slovenije v sklopu projekta Konzorcij NVO: Z globalnim učenjem do globalnih ciljev!.