Podnebne migracije – razumevanje in izobraževanje o edinstvenem izzivu našega časa

Članica Platforme SLOGA Društvo Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje vabi na 8. nacionalno konferenco globalnega učenja.

KDAJ? – 8.11.2023 od 9.00 do 14.30

KJE? – Dvorana dijaškega doma Tabor, Kotnikova 4, Ljubljana

Kakšna je povezava med podnebnimi spremembami in migracijami?  Kako so podnebne spremembe in migracije vpete v družbena, politična in ekonomska razmerja? Kako razvijati informirane in celovite odzive na ta vprašanja? Kako te kompleksne teme približati mladim?

Na ta in podobna vprašanja bo skušala odgovoriti 8. nacionalna konferenca globalnega učenja. Kot izobraževalci_ke, civilna družba, odločevalci_ke imamo priložnost, hkrati pa tudi odgovornost, razvijati bolj informirane in celovitejše odzive na edinstvene izzive našega časa. Letošnja nacionalna konferenca globalnega učenja se bo osredotočila na povezavo med podnebnimi spremembami in migracijami ter na njihovo vpetost v obstoječe globalne neenakosti. Namen konference je poglobiti razumevanje podnebnih migracij, hkrati pa raziskovati načine, kako te kompleksne teme naslavljati v formalnem in neformalnem izobraževanju ter jih približati mladim.

Prosimo, da se na konferenco prijavite TUKAJ.

Program konference (SLO) se nahaja TUKAJ.

Program konference (ANG) se nahaja TUKAJ.

Udeležbo na konferenci zaradi obilice informacij in praktičnih znanj še posebej priporočamo  (bodočim) pedagoškim delavcem_kam, mladinskim delavcem_kam, izobraževalcem_kam odraslih, predstavnikom_cam pristojnih ministrstev ter predstavnikom_cam nevladnih organizacij, ki delujete na področju globalnega učenja ali vas to področje zanima in želite izvedeti več.

Udeležba na konferenci je brezplačna, število mest pa je omejeno. Del konference bo potekal v angleškem jeziku, za podrobnosti o tolmačenju glejte program.

Za vse dodatne informacije pa smo dosegljivi po e-pošti: karmen@humanitas.si ali na tel. št. (01) 430 03 43.

Vir: Društvo Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje

Projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, skupaj s partnerji, izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Globalno učenje SDG II