Bridge 47, EADI in Centro per la Cooperazione Internazionale – Center za mednarodno sodelovanje (CCI-ICC) vabijo k skupnem spletnem izobraževanju MOOC (Massive Open Online Course) na temo globalnega učenja.

MOOC bo dober uvod v globalno učenje (GU), saj obsega osnovne koncepte, pristope in možne aplikacije GU. Tečaj je brezplačen in odprt za zainteresirane z vsega sveta, ki jih tema zanima.

Sestavljen je iz devet modulov, ki so jih pripravili akademiki in praktiki ter koordinatorji partnerstvev za izmenjavo znanja Bridge 47. Učni jezik je angleščina.

Na tečaj se lahko prijavite prek povezave.

Vsebina tečaja:

  • Module 1: Global Citizenship Education: contested, complex and ambiguous (Sara Franch, University of Bolzano)
  • Module 2: Global Citizenship Education: contested, complex, and ambiguous (Sara Franch, University of Bolzano)
  • Module 3: Approaches to Global Citizenship Education (Gabriel Echeverría, International Cooperation Centre)
  • Module 4: Approaches to Global Citizenship Education (Gabriel Echeverría, International Cooperation Centre)
  • Module 5: International Migration and Global Citizenship Education (Gabriel Echeverría, International Cooperation Centre)
  • Module 6: Media Literacy and Global Citizenship Education (Marco Oberosler, Centro per la Cooperazione Internazionale)

Trije dodatni informativni moduli predstavljajo temo, kako z izkušnjami Bridge 47 regionalnih evropskih partnerstev za izmenjavo znanja razviti ustrezne, vključujoče modele za razširjanje, poučevanje in raziskovanje GU.

Več informacij ali prek e-pošte na postmaster@eadi.org.

Pripravila: PV
Foto: Bridge 47


Projekt Bridge 47 sooblikujejo evropske in globalne civilnodružbene organizacije, med njimi je tudi Platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da bi ta s pomočjo globalnega učenja prispevala k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.